23948sdkhjf

Millioner til at fjerne rust i havvindmøller

Skælskør-virksomheden Cotes får nu støtte af Markedsmodningsfonden til udvikling af en ny affugter til offshore-brug.
Rust i havvindmøller er både dyrt og besværligt at bekæmpe. Den fugtige og saltholdige luft på havet kan være ren gift for metalkonstruktioner og komponenter. Det problem mener Cotes nu at have en løsning på, der samtidig kan hjælpe Skælskør-virksomheden med at vokse markant. Det skriver Sjællandske Medier.

Cotes har hidtil hovedsageligt leveret affugtere til industrien, men den viden har man nu udnyttet til at lave en affugter til brug i havvindmøller.

- Prototypen kan bringe luftfugtigheden ned på under 50 procent uden salt. Det giver en tør, saltfri luft inde i vindmøllen. Prototypen er ved at blive afprøvet i virkeligheden. Vi har noget, som er ved at blive testet, og som ser meget lovende ud. Nu har vi penge til at færdigudvikle prototypen og gøre den salgsbar, siger salgsdirektør Thomas Larsen til Sjællandske Medier.

Pengene, som han hentyder til, er 2,3 mio. kr., som Cotes har fået i støtte fra Markedsmodningsfonden. De skal bruges på at færdigudvikle og færdigteste prototypen, så den er klar til lancering i 2015.

Thomas Larsen forventer, at den nye affugter vil kunne give en meromsætning på 40-45 mio. kr. og 20-25 nye arbejdspladser på fabrikken i Skælskør.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112