23948sdkhjf

K.P. Komponenter på svenske hænder

Kapitalfonden Capidea sælger den vestjyske underleverandør til den svenske kapitalfond Segulah.
Capidea investerede i K.P. Komponenter ultimo 2007. Partner i Segulah, Marcus Jansson, udtaler:

- K.P. Komponenter har skabt en profitabel forretningsmodel med udgangspunkt i et højt vidensniveau i produktionen af komplekse emner. Virksomheden er godt positioneret for at fortsætte den stærke vækst. Vi ser frem til at støtte ledelsen i at realisere virksomhedens potentiale.

Administrerende direktør Martin Krogh Pedersen fortsætter som betydelig minoritetsaktionær under det nye ejerskab. Han siger:

- Vi har haft en stærk udvikling de seneste år under Capideas ejerskab. Det er en stor glæde at få Segulah som ny majoritetsaktionær til at støtte den videre udvikling af K.P. Komponenter.

Jens Thøger Hansen, partner i Capidea, supplerer:

- K.P. Komponenter er i vores ejerperiode lykkedes med at transformere sig fra en traditionel underleverandør til en strategisk outsourcing partner. Dette er sket gennem øget fokus på bearbejdning af komplekse emner, videreudvikling af kompetencer indenfor ”design for manufacturing” samt tilføjelse af yderligere value added services. Samtidig er ledelsen blevet styrket, og der er etableret produktionsfacilitet i USA. K.P. Komponenter fremstår i dag som en virksomhed, der er klar til at ekspandere geografisk og udvide kundeporteføljen.

Virksomheden blev etableret i 1969 og er en fuldautomatiseret leverandør af komplekse komponenter til blandt andet hydraulik-, vind-, proces-, marine- og offshoreindustrien. Virksomheden har en omfattende højautomatiseret maskinpark og har over de seneste år investeret massivt i avancerede produktionsteknologier og -processer. K.P. Komponenter realiserede i 2013 en omsætning på over 400 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078