23948sdkhjf

Verdens mest avancerede testcenter åbner i Aalborg

Alfa Laval Aalborg helt i front med at sikre effektiv rensning af røg fra skibe.
Fra 2015 må skibe ikke længere udlede store mængder svovl og partikler gennem skorstenene i kystnære områder. Som led i konkurrencen om at få del i de mange ordrer, der venter, indvier Alfa Laval nu verdens hidtil mest avancerede maritime miljøtestcenter på sin fabrik i Aalborg.

Det er det første fuldt udstyrede testcenter af sin art på landjorden. Indvielsen finder sted onsdag, og navnet bliver Test & Training center. Prisen er 20 mio. kr.

Alfa Laval Aalborg er et af verdens ledende firmaer inden for såkaldte scrubbers, anlæg til rensning af svovl og NOx-partikler i skibes udstødningsgasser.

- Med vores nye testcenter kan vi meget lettere end hidtil udvikle de næste mange og endnu mere effektive generationer miljøteknologiske løsninger. Ikke kun for scrubbers, men hele vejen igennem processen med at forvandle heavy fuel til brugbar energi og renset udstødningsgas, forklarer udviklingschef Jens Peter Hansen, Alfa Laval.

At udvikle scrubbers og andre miljørigtige løsninger til skibsfarten har hidtil været et noget besværligt forehavende. Primært fordi testobjekterne – altså skibene – oftest er ude og sejle.

Alfa Laval leverer allerede scrubbers til blandt andet DFDS og MAN Diesel & Turbo, og efterspørgslen er, som følge af de kommende regler, stigende. Således har det Amsterdam-baserede rederi Spliethoff Group i december 2013 afleveret sin anden ordre til Alfa Laval på nye scrubbers til fem nye fartøjer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078