23948sdkhjf

Det lysner for dansk skibsbyggeri

Tocifret millionoverskud til Orskov Yard er symptom på seriøs bedring for dansk værftsindustri, mener Danske Maritime.
Efter årtier med gentagne jammerviser går det fremad igen for dansk skibsbyggeri, fortæller nyhedssitet Shippingwatch torsdag.

Et af få tilbageværende værfter i Danmark, Orskov Yard i Frederikshavn, fik med seneste årsregnskab et overskud på 21 millioner kroner, og det er et udtryk for generel fremgang, vurderer Jenny Braat, direktør for brancheorganisationen Danske Maritime:

- Den danske værftsindustri har været rigtig god til at tilpasse sig markedet, og de opgaver, der tilbydes. Derfor er der ingen tvivl om, at værfterne er kommet temmelig godt gennem krisen, og vi tror på, at det fortsat går fremad. Fleksibiliteten i den danske værftsindustri, og det gælder både selve værfterne og de mange underleverandører, har gjort sektoren meget konkurrencedygtig, siger Jenny Braat til ShippingWatch.

Hun peger også på, at flere værfter i Danmarks nabolag er i dyb krise eller ligefrem bukket under i de senere år.

Og Orskov Yards egen direktør, Jeppe Ørskov, er tilfreds:

- 2013 har svinget meget, og især foråret var godt. Dér havde vi meget travlt. Vi er taknemmelige for sorte tal, for konkurrencen er stadig hård, men som tingene er vendt, er det da positivt, siger han til ShippingWatch.

Orskov Yard har 225 medarbejdere, men skibsbyggeriet i Frederikshavn beskæftiger derudover en stribe af underleverandører som Scanel, Nicon, Norisol, Hytek og Vestergaard Marine.

Det samarbejde mener Jenny Braat er afgørende for den danske succes:

- Nordjylland er et godt eksempel på det nære samarbejde, der eksisterer mellem leverandører og værfter. Det er med til at styrke alle parter, siger hun til ShippingWatch.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094