23948sdkhjf

Industriens OK-forhandlinger skudt i gang

”Vi skal have forbedringer for vores medlemmer”, siger formand Claus Jensen fra CO-industri, mens DI-direktør Karsten Dybvad betoner, at et fornuftigt niveau for reallønnen kun opnås gennem en stærk konkurrencekraft.
Tirsdag den 7. januar tog CO-industri og Dansk Industri hul på forhandlingener om nye overenskomster på industriens område.

Formand Claus Jensen, der repræsenterer CO-Industri sammen med næstformand Mads Andersen, sagde blandt andet følgende om målet for forhandlingerne:

- Vi skal have forbedringer for vores medlemmer, så dagen i morgen bliver bedre end dagen i går. Reallønnnen skal forbedres, og det skal fortsat være attraktivt at arbejde på danske industrivirksomheder.

Han pegede på, at der er fremgang i industrien, at det går godt med eksporten samt at industrien ikke må halte længere efter på lønsiden, end at det er muligt at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

Forhandlingerne føres på DI’s side af administrerende direktør Karsten Dybvad og viceadministrerende direktør Kim Graugaard. Karsten Dybvad betonede vigtigheden af en stærk konkurrencekraft:

- De seneste år har vi taget hul på at forbedre konkurrenceevnen. Det skal vi fortsætte med, så vi kan få skabt flere arbejdspladser, og et fornuftigt niveau for reallønnen opnås kun gennem en stærk konkurrencekraft, sagde han.

Parterne sigter mod at gøre forhandlingerne færdige tids nok til, at opsigelse af overenskomsterne ikke bliver nødvendig – det vil sige inden den 7. februar 2014.

De to overenskomster, der er omfattet af forhandlingerne mellem DI og CO-industri, er Industriens Overenskomst for faglærte og ikke-faglærte arbejdere og Industriens Funktionæroverenskomst for tekniske og administrative funktionærer. Disse overenskomster gælder direkte for cirka 6.000 virksomheder og omfatter cirka 240.000 medarbejdere.

Kilde: CO-industri & Dansk Industri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078