23948sdkhjf

Toppenberg Maskinfabrik flytter nordpå

Skibsudstyr ved havbredden er fremtiden for gammel fabrik i Aalborg, som nu flytter til Frederikshavn.
En gammel aalborgenser flytter nu nordpå for at realisere et nyt nordjysk eventyr med udstyr, der skal rense røgen fra motorer på alverdenshavenes skibe.

Siden 1945 har Toppenberg Maskinfabrik ligget i Aalborg og i cirka halvdelen af fabrikkens levetid på Østre Allé tæt ved baneterrænet. Men fra januar 2015 flytter hele maskinparken til Frederikshavn.

Jens Peter Faldt, som står i spidsen som ejer og direktør af Marine Exhaust Technology i Frederikshavn, opkøbte i 2012 Toppenberg Maskinfabrik.

- Fordi de havde nogle fantastiske produktionsforhold, en værdifuld tegnestue og nogle utroligt gode medarbejdere, fortæller han om Toppenberg Maskinfabrik, som i årtier især har været underleverandør til tunge industrier som kraftværker og cement.

For Jens Peter Faldt var maskinparken hos Toppenberg den helt rigtige til at realisere Marine Exhaust Technologys produkter til rensning af skibes motorudstødning. Renseudstyret er i disse år ved at blive modnet til salg på det globale marked, og Jens Peter Faldt forventer, at den første ordre snart er i hus.

De nordjyske røgrensere gør det muligt for skibe at sejle på stærkt svovlholdig fuelolie, men med langt mindre forurening, således at man kan sejle med fuelolie i de zoner, hvor der er strenge krav til udledningen.

Det vurderer Jens Peter Faldt er en god gevinst for de skibe, der sejler i de restriktive zoner, da fuelolie er langt billigere at sejle på end mindre forurenende brændstof.

Når Toppenberg så skal flyttes fra sit nuværende domicil og til Frederikshavn, hvor Marina Exhaust Technology holder til, så er det fordi, at Toppenberg skal bringes tæt på det maritime miljø, som i disse år er under opbygning og udvikling i Frederikshavn.

- Frederikshavn er en maritim by, og de mennesker der bor her, ved hvad det vil sige at yde service til den maritime branche. Det er også her, at kunderne kommer, siger han til Metal Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079