23948sdkhjf

Bladt Industries vinder bro-entreprise i Odense

Efter et EU-udbud har den danske stålentreprenør vundet opgaven med at bygge en ny stibro over jernbanen i Odense. Langt størstedelen af den store anlægsopgave bliver på danske hænder.
- Med entreprenøren på plads er vi nu klar til at bygge stibroen og opfylde et mangeårigt ønske om at binde by og havn sammen. En ekstra fjer i hatten er, at vi med Bladt Industries får en dansk entreprenør og lokale arbejdspladser, siger by- og kulturrådmand Steen Møller.

Med et speciale i store og komplekse stålkonstruktioner er Bladt Industries klar til at opføre den 135 meter lange stålbro med den 40 meter høje stålpylon, der bliver broens pejlemærke.

- Med Bladt Industries får vi en utrolig erfaren entreprenør inden for stålkonstruktioner. De har skruet et meget fornuftigt projektforslag sammen, og de er kommet med gode forslag til, hvordan vi sikrer, at projektet kan gennemføres til tiden, siger Thomas Lindberg Ramsay, afdelingschef i Natur, Miljø og Trafik i Odense Kommune.

Kontrakt med sociale klausuler
Cirka 90 procent af anlægsopgaverne bliver udført af danske virksomheder, og Bladt Industries er desuden forpligtet til at overholde de sociale klausuler, Odense Byråd har vedtaget.

- Ved Bladt Industries vedkender vi os vores globale og sociale ansvar, og derfor er det også naturligt for os, at vi indarbejder sociale klausuler i kontrakten med Odense Kommune. Vi ser meget frem til den store og spændende opgave, og vi glæder os til at rejse byens nye vartegn over skinnerne i Odense, siger administrerende direktør Peter Rindebæk.

Den kommende stibro skal binde by og havn sammen til glæde for fodgængere og cyklister; heriblandt de mange studerende på VUC, som får nye omgivelser på havnen, og broen er en vigtig brik i Odense Kommunes arbejde for at få flere til at gå og cykle. Byggeriet af broen starter i 2014, og broen står færdig i 2015.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08