23948sdkhjf

Siemens lægger yderligere pres på underleverandører

Nu sætter vindmøllegiganten Siemens Wind Power endnu engang skruetvingen på underleverandørerne. Målet er at sænke omkostningerne med mellem 40 og 50 procent.
Møllegiganten er lige nu ved at færdiggøre en ny striks strategi for opsætningen af vindmøller på havet. Og det bliver en strategi, der kommer til at påvirke en række danske underleverandører. Det skriver Børsen.

I dag udgør vindmøllernes store fundamenter op i mod en tredjedel af prisen på havvindmøller, men det vil Siemens Wind Power nu lave om på med et helt nyt standardiseret design, som industrien skal følge. Og kravet er benhårdt – priserne på fundamenter skal langt ned.

- Siemens har tjekket markedet herhjemme, og signalet var, at omkostningerne kunne sænkes med op til 10 procent. Det er langt fra nok. Vi skal op at hente 40-50 procent, siger Michael Hannibal, nykåret topchef for Siemens Wind Powers samlede havvindmølledivision globalt, til Børsen.

Serieproduktion er en nødvendighed
Siemens har nu udarbejdet et nøglefærdigt design for fundamenter og tårne for havvindmøller, der skal tvinge en standard igennem. Det betyder, at fundamenter til havmøller fremover ikke længere skal produceres i unikke små serier til den enkelte havvindmøllepark, skriver mediet.

I stedet bliver der tale om serieproduktion på samlebånd, hvor delene er anonyme, forklarer Michael Hannibal ifølge Børsen.

Siemens-direktøren understreger samtidig overfor mediet, at hvis den danske industri ikke selv tager opgaven og bygger fundamenter efter Siemens' skabeloner, så tager mølleproducenten selv opgaven.

Hvad kommer Siemens Wind Powers nye strategi til at betyde for din virksomhed? Send din historie til journalist David Wedege.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204