23948sdkhjf

USA trækker Vestas gennem 2013

Vindmølleproducenten har haft stor succes på det amerikanske marked i år, mens flere af de traditionelle europæiske markeder har stået helt stille.
Amerikanerne har igen fået smag for vindmøller, og det har Vestas i den grad mærket i 2013. Senest kunne vindmølleproducenten onsdag løfte sløret for en ordre på hele 350 MW.

Det betyder, at koncernens ellers udskældte fabrikker i USA nu pludselig kommer til deres ret, og i stedet for afskedigelser og lukning har Vestas pludselig brug for flere ansatte. Det skriver Børsen.

Senior vice president hos Vestas, Morten Albæk, forklarer til avisen, at der har været tale om en slags stop-go-effekt på det amerikanske marked som følge af uroen om den såkaldte PTC-ordning, der støtter opførelsen af vindmøller. I begyndelsen af 2013 blev ordningen forlænget, og det har betydet et boom i vindmølle-investeringerne i USA.

Til gengæld ser det anderledes dystert ud for Vestas i Vesteuropa, der ellers tidligere har været det helt store lokomotiv for den danske vindmølleproducent. 2013 giver ikke en eneste storordre i Tyskland og Frankrig, og i sydeuropæiske lande som Italien og Spanien er markedet helt kollapset.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.375