23948sdkhjf

Skuffende stigning i virksomhedernes omsætning

Virksomhedernes samlede salg steg fra september til oktober, men ligger stadig lavere end i sommers.
Virksomhedernes samlede salg eksklusiv energi steg med 1,1 procent i oktober i forhold til september. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik, der også viser, at omsætningen faldt med 0,5 procent for perioden august-oktober i forhold til perioden maj-juli.

Stigningen kommer oven på et fald på 2,6 procent fra august til september, og dermed holder virksomhedernes salg sin flade udvikling.

- Set i lyset af det markante fald i virksomhedernes omsætning i september er stigningen i oktober faktisk en smule skuffende. Niveauet ligger jo stadigvæk under det, vi så i sommers, siger Mathias Secher, der er økonomisk konsulent hos DI, og fortsætter:

- Det er faktisk lidt svært at se på virksomhedernes omsætning, at der er bedre tider på vej for dansk økonomi. Omsætningen har jo ligget fladt i snart to år, og det viser bare, at der altså ikke er udsigt til noget bragende opsving.

Positivt er det, at industrien trækker op med en stigning i salget på 2,8 procent fra september til oktober. Men også her kommer stigningen efter et fald fra august til september på 3,3 procent. I perioden august-oktober er omsætningen inden for gruppen industri steget med 1,3 procent i forhold til perioden maj-juli.

Det indenlandske salg halter efter
I forhold til september var det indenlandske salg 0,3 procent mindre i oktober, og set i forhold til perioden maj-juli faldt den indenlandske omsætning med 2,0 procent

Ifølge DI har der været et fald i det indenlandske salg på 0,9 procent, hvis man sammenligner de seneste tre måneder med de samme måneder i 2012, mens eksportomsætningen er steget med 1 procent i samme periode.

- Det er positivt, at eksportomsætningen trods alt viser fremgang, men den har bare ikke været tilstrækkelig til for alvor at få gang i økonomien. Når det så er sagt, så er der god grund til at tro på, at der er bedre tider på vej, men nogen imponerende vækst i økonomien er der bare ikke udsigt til, siger Mathias Secher.

Kilde: Danmarks Statistik

Kilde: Danmarks Statistik



Danmarks Statistik skriver om udviklingen:

" Fald i bygge og anlæg
Bygge og anlæg har haft et fald i salget på 2,6 procent fra september til oktober efter et fald på 7,3 procent fra august til september. I de sidste tre måneder er omsætningen inden for bygge og anlæg faldet med 1,8 procent i forhold til de forudgående tre måneder.

Stigning i industri
Industri har haft en stigning i salget på 2,8 procent fra september til oktober efter et fald på 3,3 procent fra august til september. I perioden august-oktober er omsætningen inden for industri steget med 1,8 procent i forhold maj-juli.

Stigning i erhvervsservice
Erhvervsservice har haft en stigning i salget på 2,8 procent fra september til oktober efter en stigning på 0,5 procent fra august til september. Samlet set er omsætningen inden for erhvervsservice i de seneste tre måneder steget med 0,5 procent i forhold til de forudgående tre måneder.

Revisioner
Firmaernes salg i alt eksklusive energi steg med 1,1 procent fra juli til august og faldt med 2,6 procent fra august til september. Stigningen fra juli til august er uændret, og faldet fra august til september er ændret fra 2,4 procent i seneste offentliggørelse."

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.239