23948sdkhjf

KKI Plast udvider maskinparken

Vejle-virksomheden har investeret i en femakset fræser, der er blandt de allerstørste i Nordeuropa.
Fræseren blev installeret for et par måneder siden. Den er udstyret med fuldt vakuumplan og kan fræse emner op til 1.800x8.700 mm.

- Det er en lidt sjov historie, hvordan vi fik den. Maskinen har oprindeligt stået hos Sjølund, som flyttede den til en underleverandør i Kolding-området. Ham der betjente maskinen flyttede med, men hos underleverandøren blev maskinen også brugt til at bearbejde aluminium, fortæller Niels Verner Pedersen, fabrikschef hos KKI Plast, til Metal Supply.

- Operatøren ville dog hellere arbejde i plast og skiftede derfor til os. På et senere tidspunkt blev jeg så ringet op af Sjølund, der mente, at den maskine skulle vi da købe – og det gjorde vi så, og nu er operatøren blevet forenet med sin maskine, fortsætter han.

Kan arbejde i hele plader
Heldigvis for KKI Plast havde virksomheden en ledig tilbygning, hvor maskinen kunne installeres, og for halvanden måned siden blev den sat i drift. Selv om der var tale om en lidt pludselig tilføjelse til maskinparken, har den vist sit at passe fint ind i virksomhedens setup.

- Der er ting, vi kan gøre mere rationelt på den maskine. Vi kan køre mange emner ud på en hel plade og dermed spare tid og forbedre vores konkurrenceevne. Derudover kan den køre ubemandet om natten, og det er også vigtigt for at kunne tilbyde konkurrencedygtige priser, forklarer Niels Verner Pedersen.

Maskinen har været godt belagt lige siden installationen – og ikke kun med opgaver for Sjølund, men også en række af KKI Plasts andre kunder.

Vil udvide dreje-kapaciteten
Også fremadrettet kan fræseren blive et vigtigt element for den østjyske plastvirksomhed.

- Mig bekendt er det klart den største maskine af sin slags i Danmark. Vi leverer fx til en kunde i offshore-industrien, og den ordre fik vi, fordi han før var nødt til at få produceret emnerne i Holland – der var Vejle alt andet lige tættere på, siger Niels Verner Pedersen, der også håber på yderligere udvidelser af maskinparken i det kommende år.

- Vi skal have styrket vores drejearbejde, som vi får mere og mere af. Det betyder både investeringer i flere medarbejdere og flere maskiner, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11