23948sdkhjf

Tysk værktøjsmaskinindustri atter på vækstkurs

Efter et svært første halvår af 2013 ser året ud til at ende lykkeligt for de tyske producenter af værktøjsmaskiner.
Det er i hvert fald meldingen fra Wilfried Schäfer, der er administrerende direktør for Verein Deutcher Werkzeugmachinenfabriken – de tyske værktøjsmaskinproducenter.

Endnu er tallene ikke gjort op for hele 2013, men han kan konstatere, at første halvår bød på et fald i ordreindgangen hos de tyske værktøjsmaskineproducenter på 11 procent, men siden sommerferien er det gået fremad med tocifrede vækstrater.

Når det gælder 2014 er udsigterne endnu mere positive. Her forventer VDW nemlig at kunne hægte sig på det spirende opsving i Europa. Det betyder øgede investeringer i industrien, og dermed en højere ordreindgang på værktøjsmaskiner.

Siden krisen har Tyskland, det største marked, været lokomotiv for Europas økonomiske udvikling. Derfor ligger forventningerne om en stigning her endnu højere. Især de øvrige fartøjsfabrikanter – det vil sige luftfart, skinnekøretøj- og skibsbyggeri - vil sammen med medicinteknik og optik og maskinfabrikation investere overproportionalt. Men de påtænkte investeringer lader sig ikke overføre en til en på forbruget af værktøjsmaskiner. Dog er der også her et trendskifte i sigte for 2014. Efter en prognosticeret tilbagegang i 2013 på 3,4 procent i Europa og 1,9 procent i Tyskland, skulle forbruget i 2014 i Europa øge med 4,7 procent og i Tyskland med 3,7 procent, siger Wilfried Schäfer.

I marts er VDW arrangør af den tyske værktøjsmaskine-messe Metav.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109