23948sdkhjf

Tysk millionordre til Hesø

Flere års dialog med tysk kunde giver nu pote. Hesø har netop leveret et vaskeanlæg til en værdi på 2,1 mio. kr.
Det er GKN Walterscheid i Köln, der netop har modtaget vaskeanlægget fra Hesø, som skal rense delkomponenter til kraftoverførselsaksler, der anvendes på landbrugsmaskiner. Ordren er i den større ende for Hesø, der har egen-produktion af vaskeanlæg til metal- og maskinindustrien.

- Den har været længe undervejs, men værd at vente på. Tyskerne vidste allerede før krisen, at de ville få brug for et nyt vaskeanlæg, så der har været dialog gennem en årrække. Vi skulle holde os til og være klar, når beslutningen blev truffet. Det skete så nu, siger Kristian Pausgaard, direktør i Hesø.

Selvom der er tale om en stor konstruktion, har produktionsforløbet været smertefrit.

- Anlægget er opbygget på samme måde som en af vores standard tunnelvaskere, bare i meget stor dimension. Den samlede produktionstid har været på 14 uger, alt inklusive, og det er ganske tilfredsstillende. GKN Walterscheid havde da også kun et par små-tilføjelser, da de var heroppe for at køre test.

60 procent af Hesø´s omsætning ligger uden for Danmarks grænser, og der er etableret et selvstændigt søsterfirma i Tyskland og forhandlere i det meste af Europa. De relaterede selskaber Cleentek Ltd. og Cleentek A/S står for salget i henholdsvis England og Danmark, mens al projektering og produktion foregår på adressen i Vejle.

- Vores styrke ligger i, at vi gerne bygger kundespecifikke anlæg. Flere af vores kolleger ude i verden har kun standardmodeller, og det er en fordel for os, selvom vi stadig skal være skarpe på alle parametre for at blive valgt, siger direktøren og fastslår, at standardanlæg også fylder en del i Vejle.

Selvom ordrer i millionklassen ikke er fremmede for Kristian Pausgaard, ændrer den nylige levering ikke på, at det stadig er anlæg i mellemklassen, virksomheden afsætter flest af.

- Projektet her siger selvfølgelig noget om, at vi er i stand til at håndtere store opgaver. Dem vil vi fortsætte med at opsøge, da markedet igen er modent til det. Størstedelen af vores omsætning kommer dog fra mindre og mellemstore anlæg, og det er vi meget bevidste om, slutter Kristian Pausgaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109