23948sdkhjf

Oprydning i gang hos M.J. Grønbech & Sønner Holding

Femte generation i den familieejede koncern har sat gang i udskiftninger i bestyrelsen for atter at sikre sorte tal på bundlinjen.
For fem år siden blev Jacob W. Trock en aktiv del af M.J. Grønbech & Sønner Holding, da hans far Jens
William Trock døde. Først nu er han dog klar til at sætte en forandringsproces i gang i det hæderkronede firma. Det skriver Børsen.

De seneste to år er konglomeratet M.J. Grønbech & Sønner Holding kommet ud med røde tal på bundlinjen. Det skyldes blandt andet datterselskabet Pankas, der udfører asfaltarbejde. Derfor har det været naturligt at starte omstruktureringerne her.

- Vi er i gang med en omorganisering af hele Pankaskoncernen. Vi tabte up front 75 mio. kr. på en samarbejdspartner i Tjekkiet, der snød os i et EU-finansieret projekt, der gik ud på at oprense stærkt forurenede kemisumpe. Vi er nu efter en næsten total udskiftning af bestyrelsen ved stille og roligt at genopbygge soliditeten i selskabet og rydder op i hele koncernen, siger Jacob W. Trock til Børsen.

Oprydningen betyder blandt andet, at Jørgen Frost indtræder som ny bestyrelsesformand i M.J. Grønbech & Sønner Holding i stedet for Ole Trolle, og i bestyrelsen for Pankas indtræder Mogens Muff. Jacob W. Trock selv sidder som næstformand i Ny Kalkbrænderi, som er moderselskab til Pankas.

Efter udskiftningen i Pankas vil Jacob W. Trock kigge nærmere på nogle af de andre datterselskaber under M.J. Grønbech & Sønner Holding, og han satser først og fremmest på at tage et opgør mod den filosofi, der har hersket i koncernen, hvor både medarbejdere, ledelse og bestyrelsesmedlemmer på det nærmeste er blevet antaget i livstidsstillinger.

Udover Ny Kalkbrænderi og Pankas har M.J. Grønbech & Sønner Holding datterselskaberne Kemp A/S og Grønbech & Sønner A/S, der blandt andet dækker over selskabet Bevola A/S.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079