23948sdkhjf

Anders Eldrup i spidsen for LORC

Den tidligere Dong-topchef bliver ny formand for LORC, hvor han afløser Poul Nyrup Rasmussen.
- Anders Eldrup har et indgående kendskab til vindmøllebranchen, og jeg er meget glad for, at han uden tøven sagde ja til at overtage ansvaret for udviklingen af LORC, siger Poul Nyrup Rasmussen, tidligere statsminister og gennem de seneste fire år central drivkraft i LORC.

- LORC er et ambitiøst projekt. En lille organisation med en stærk vilje og tro på, at det kan lade sig gøre at lave førende testfaciliteter, der reelt vil rykke industrien videre. Jeg glæder mig meget til arbejdet, siger Anders Eldrup.

Industrien roser LORC-resultater
Poul Nyrup Rasmussen har med sin helt unikke erfaring og netværk formået at samle virksomheder, der ellers er konkurrenter, lyder det anerkendende fra industriens repræsentanter i LORC’s bestyrelse:

- Poul Nyrup Rasmussen har været en afgørende nøglefaktor i etableringsfasen på LORC. At frembringe en levedygtig, ”Best in Class” institution som LORC ud af ingenting kræver en særlig kombination af netværk, målrettethed og evne til at se muligheder og skabe løsninger. Jeg kender ingen, som kunne have gjort det bedre end Nyrup, og vi er utrolig taknemlige for hans indsats på projektet, siger teknisk chef hos Siemens Wind Power, Henrik Stiesdal.

Han suppleres af CTO hos Vestas Wind Systems, Anders Vedel:

- Det har været en oprigtig fornøjelse at samarbejde med Poul Nyrup Rasmussen i bestyrelsen. Han har været en handlekraftig og dynamisk formand, der gennem konstruktiv dialog har sikret, at de nødvendige beslutninger er truffet.

- LORC var en helt rigtig idé på det rigtige tidspunkt – og ikke mindst en idé med meget konkret og brugbart indhold, som industrien kunne bakke op om. Ingen tæt på LORC kan være i tvivl om, at Nyrups indsats har været afgørende for udviklingen. Han er en ener, og det er få, der havde kunnet gøre det, han har gjort, siger Lars-Erik Brenøe, formand for Lindø Industripark.

LORC afgørende for vindindustrien
LORC bygger p.t. en af verdens mest avancerede indendørs anlæg til test af naceller med en effekt på op til 10 MW. Testcentret vil medvirke til, at unik knowhow om vindmøller fastholdes i Danmark, og er samtidig katalysator i en storstilet turnaround på Lindø. Fra vindindustriens side er der ingen tvivl om, at LORC er en forudsætning for fastholdelse af Danmarks førerposition, og at Eldrup er den rette mand til at føre LORC videre:

- LORC overgår nu til en ny fase, og vi er overbeviste om, at Anders Eldrup kan fortsætte den gode linje. Med sin baggrund fra ledelse og udvikling af statslige institutioner og store virksomheder vil Eldrup kunne videreudvikle LORC efter en professionel og innovativ linje. Og det er også nødvendigt, for LORC er en væsentlig forudsætning for, at dansk vindmølleindustri kan fastholde sin førerposition, siger Henrik Stiesdal.

- Jeg ser frem til samarbejdet med Anders Eldrup, der med sin store indsigt i og erfaring fra energiområdet – ikke mindst vindenergi – har forudsætningerne for at videreføre LORC’s positive udvikling og styrke Danmarks position som videnscenter for offshore vindenergi, siger Anders Vedel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095