23948sdkhjf

Amerikanere løb med Swedish Steel Prize

Årets vinder er amerikanske Mack Trucks Inc., som er en del af Volvo Group.
Virksomheden modtager prisen for sit hjulophæng, hvor egenskaberne ved højstyrkestål udnyttes på en innovativ måde.

– Mack Trucks har lagt fundamentet til en banebrydende forbedring af en etableret funktion i tunge køretøjer, siger Melker Jernberg formand for juryen og chef for forretningsområdet EMEA i SSAB.

Landevejstransporter med tunge køretøjer er en afgørende forudsætning for vore dages højtudviklede samfund verden over. Selv små forbedringer får stor effekt. Reduceret slitage, mindre miljøbelastning og forbedret sikkerhed betyder meget, når man tænker på den mængde køretøjer, der triller rundt på vejene.

Bedre vejegenskaber
Mack Trucks' nye løsning til hjulophæng medfører bedre vejgrebsegenskaber og en reduceret dækslitage på op til 25 procent. Det nye hjulophæng giver også sikrere køretøjer og øget førerkomfort. Mack Trucks er en del af Volvo Group og en af USA's største bilproducenter med over 23.000 producerede lastbiler i 2012.

– Mack Trucks viser, hvordan man med innovativt og dygtigt udviklingsarbejde kan udnytte højstyrkestål til stærkere, lettere og mere holdbare produkter, hvilket er en del af prisens formål, siger Melker Jernberg, som understreger, at der har været hård konkurrence mellem mange gode bidrag.

Prisuddelingen fandt sted under den afsluttende festmiddag, som blev afholdt i Stockholms nye eventcenter – Stockholms Waterfront. De øvrige nominerede bidrag modtog andenpræmie i Swedish Steel Prize 2013. Det var Condeco Technologies AG fra Schweiz, Pesa Bydgoszcz S.A. fra Polen og Tuff Trailer Pty ltd fra Australien.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078