23948sdkhjf

Billigere version af hjælper-robot fra Aalborg

Kandidatstuderende er ved at udvikle en billigere version af robotten, der har mindre virksomheder som målgruppe.
Siden september måned har en række studerende på AAU arbejdet på en ny version af robotten ”den lille hjælper”. Til Dira Roadshow i Aalborg viste tre kandidatstuderende, hvor langt udviklingen af robotten er kommet.

Den nye version er bygget af danske dele fra Universal Robots, hvor den første version var fra robotproducenten Kuka. Mobiliteten vil være mindre, og planen er at gøre robotten til et billigere alternativ.

- Vi arbejder med et ønske om at kunne omstille robotten hurtigere, og målet er, at robotten skal kunne fungere i en produktion uden specialister, fortæller Casper Pedersen, der er kandidatstuderende ved Aalborg Universitet.

Til mindre virksomheder
Mens den første ”lille hjælper” lavede test i produktionen hos Grundfos, hvor robotten skulle lave samleopgaver, så skal robotten, der bliver udviklet på ny, henvende sig til de mindre virksomheder. Hensigten er at udvikle robotten, så den er yderst fleksibel og kan udføre nye opgaver fra dag til dag.

Til at hjælpe sig har de kandidatstuderende fra Aalborg Universitets Institut for Mekanik og Produktion ph.d. studerende til at være sparringspartnere.

- Det er spændende og sjovt, selvom man bruger lang tid foran computeren. Og så man kan se, at der er et formål med det, man laver, siger Rune Etzerodt, der også er studerende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095