23948sdkhjf

Alumeco vokser videre trods indisk fejlskud

Aluminiums-koncernen har tabt millioner på et indisk datterselskab, og det kan ses på overskuddet i 2012/2013.
Resultat før skat endte nemlig på 30,6 mio. kr. i 2012/2013, og det betød en tilbagegang på små 20 mio. kr. sammenlignet med året før. Det skriver Børsen.

Faldet i overskuddet kom, selv om Alumeco voksede på toplinjen, hvor omsætningen steg med 111 mio. kr. til 2,229 mia. kr.

- På de markeder, hvor vi er, har vi enten fastholdt eller øget vores markedsandele i det sidste regnskabsår, siger administrerende direktør Jan Berthel til Børsen.

Krisen ikke helt ovre
Alligevel er han ikke tilfreds med regnskabet, og det skyldes selvfølgelig det faldende overskud, der primært kan tilskrives to faktorer.

For det første har en flytning af koncernens svenske centrallager kostet penge. Og for det andet har Alumeco tabt 23,4 mio. kr. på lukningen af koncernens indiske datterselskab Alumeco India Extrusion. Jan Berthel ønsker ikke at gå i detaljer med lukningen, men forklarer at den kommer efter flere års utilfredsstillende indtjening.

Heller ikke med hensyn til regnskabsåret 2013/2014 ønsker han at udtrykke detaljerede forventninger. Han konstaterer dog, at de første fire måneder er forløbet fornuftigt, men at man stadig kan mærke krisen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047