23948sdkhjf

Lean øger bundlinjen hos Ranlak

Den østjyske overfladebehandlingsvirksomhed har arbejdet med lean det seneste år og begynder nu for alvor at kunne mærke resultaterne.
Lean-tankegangen har vist gode resultater hos en række danske industrivirksomheder, og Randers-virksomheden Ranlak er ingen undtagelse.

- Vi startede projektet op i slutningen af 2012, og umiddelbart har vi øget vores kapacitet og effektivitet med 12-15 procent. Det skyldes fokus på basale ting som fx at få samling på farver, og hvad tingene fylder, så vi kan få flere opgaver igennem på den samme tid, forklarer produktionschef Allan Max Frisch til Metal Supply.

Synlige mål
Han forklarer, at virksomhedens medarbejdere har taget godt imod lean-tankegangen.

- Som en del af processen har jeg sat nogle mål op, som er blevet synlige for dem, og nu kan de selv se, om de har levet op til forventningerne, siger Allan Max Frisch, og fortætter:

- Derudover har vi forsøgt at optimere på vores anlæg og få dem lavet nyere og sørge for, at tingene kører så optimalt som muligt. En del af processen er også at sørge for, at vores udstyr er i orden, og vi har blandt andet bestilt nye pistoler osv. for at sørge for, at tingene kan køre optimalt.

Stigende overskud
Også på bundlinjen kan lean-projektet mærkes. Ranlak kom i 2011/2012 ud med et overskud før skat på 0,3 mio. kr., men det blev forbedret i seneste regnskabsår.

- Vi havde regnskabsafslutning den 30. september, og umiddelbart ser det fornuftigt ud, og jeg er overbevist om, at det bliver noget bedre end sidste år, fortæller Allan Max Frisch.

Kilde: lean

Artiklen er en del af temaet Lean.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.19