23948sdkhjf

Kinesiske kvaler for Vestas

Sammen med andre vestlige vindmølleproducenter er Vestas ved at blive presset ud af det kinesiske marked.
Således er den danske vindmølleproducent ikke længere at finde blandt de 15 største leverandører, når det gælder opstillet kapacitet i de første seks måneder af 2013. Det viser tal fra BTM Consult ifølge Energiwatch.

Tilbagegangen i Kina skyldes dels, at lokale producenter favoriseres af det kinesiske styre og dels, at de kinesiske producenter producerer billigere end vestlige producenter. Det er en problemstilling, som Vestas fuldt ud er klar over.

- Vi har tidligere sagt, at vi kun tager ordrer i Kina, hvis de er profitable. Der bliver vi nødt til at anerkende, at dem er der ikke så mange af, og derfor har ordreindtaget været ganske beskedent, siger kommunikationsdirektør Morten Albæk til Energiwatch.

Hos Vestas har man dog ikke opgivet det kinesiske marked, og den danske producent har da også landet tre ordrer på i alt 198 MW siden juli. Til februar vil vindmølleproducenten desuden lancere en ny strategi for det kinesiske marked.

I det hele taget har vestlige vindmølleproducenter svære forhold i Kina for øjeblikket. Kun en enkelt producent, spanske Gamesa, er blandt de 15 største leverandører. Listen toppes af Goldwind, der har opsat 1.280 MW i Kina i første halvår.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.3