23948sdkhjf

Aludan i Hedensted overfaldes af skoleklasse

- Vi skal have flere til at vælge erhvervsuddannelserne i stedet for gymnasiet, siger Aludan-chef om temaugen i Hedensted..
Der er også prestige, penge og karrierekvalitet i produktionen, og unge skal have øjnene op for, at der er andre ambitiøse veje at gå end blot gymnasiet og universitetet.

Derfor har Hedensted Kommune lavet et samarbejde med 26 produktionsvirksomheder inden for kommunegrænsen, som skal tage imod 28 syvendeklasser fra grundskolen.

Hos Aludan i Hedensted, som især laver vinduer og døre af almuminium, glæder direktør Jesper Frostholm sig til at tage imod eleverne.

- Det er helt enkelt nødvendigt, at vi får flere til at vælge erhvervsuddannelserne i stedet for gymnasiet. Det er vigtigt at vise de unge, at man sagtens kan nå langt i livet i en produktionsvirksomhed, siger han til Metal Supply.

En hel syvendeklasse fra Stjernevejskolen i Hedensted skal mandag besøge Aludan, og de vil blive delt op i hold, som skal beskæftige sig med enten markedsføring, produktion, håndværk, økonomi eller kommunikation.

Aludan oplever allerede, at man ikke kan finde sig en faglært alutømrer, fordi interessen for faget er forsvindende lille i Danmark.

- Det gør, at vi skal starte helt forfra med en ny medarbejder, når vi siger farvel til en af de ældre, og det er noget, vi bruger utroligt mange mandetimer på. Det koster tid og penge, siger Jesper Frostholm.

Aludans besøg af Stjernevejskolens 7. klasse er et led i en hel temauge ved navn "Hop-In", hvor skoleeleverne og erhvervslivet skal møde hinanden.

Det slutter med en festlig torsdag, hvor tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen besøger Hedensted og temaugen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094