23948sdkhjf

Stort underskud hos FLSmidth

Ekstraordinære afskrivninger og omkostninger til effektiviseringer trækker FLSmidth i rødt i tredje kvartal.
Med en omsætning i tredje kvartal på 6,730 mia. kr. var der tale om en marginal fremgang på 22 mio. kr. hos FLSmidth sammenlignet med tredje kvartal 2012.

Til gengæld ser det skidt ud på indtjenings-siden. EBIT faldt til -727 mio. kr. fra 561 mio. kr. Overskuddet før skat faldt samtidig til -802 mio. kr. fra 529 mio. kr.

Det skuffende resultatet skyldes blandt andet en række særlige poster – herunder nedskrivning af varebeholdning med 203 mio. kr., nedskrivning af datterselskabet Ludowici på 880 mio. kr. samt engangsomkostninger på 167 mio. kr. i forbindelse med den effektiviseringsplan, der blev lanceret i august.

Fastholder forventninger
Udover underskuddet måtte FLSmidth også konstatere et kraftigt fald i ordreindgangen på 42 procent. I tredje kvartal blev der således hentet nye ordrer for i alt 4,642 mia. kr. Bedst gik det i koncernens Cement-aktiviteter, hvor faldet kun var på 6 procent. Inden for Customer Services faldt ordreindgangen med 37 procent, i Material Handling med 62 procent og i Mineral Processing med 42 procent.

På trods af det skuffende kvartal forventer FLSmidth stadig en omsætning på 26-28 mia. kr. i 2013 og en EBITA-margin på 4-5 procent.

- Opsvinget i den globale økonomi fortsætter i lavt tempo, men drivkræfterne bag den økonomiske aktivitet ændrer sig, og forbedringen i verdensøkonomien medfører ikke nødvendigvis bedre forretningsmuligheder inden for minedrift og cement på kort sigt, skriver FLSmidth i sit regnskab.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.236