23948sdkhjf

Hurtigere betaling gavner SMV’erne

Onsdag skruer bankerne op for hastigheden, når der skal overføres penge. Det kommer virksomhederne til gavn, der hurtigere kan få pengene for de varer, de sælger.
Fra den 6. november 2013 bliver det hurtigere at overføre penge fra en konto til en anden.

I tæt samarbejde med Nationalbanken ændrer bankerne systemet omkring kontooverførsler, så pengene kommer frem samme dag, som de er sendt af sted. Det har tidligere kun kunnet lade sig gøre, hvis afsender og modtager var kunder i samme bank.

Nyheden vækker glæde hos Dansk Industri og Håndværksrådet. Begge steder vurderer man, at ændringerne får betydning ude i virksomhederne, der får mulighed for at forbedre arbejdsgangene som følge af hurtigere betalingstider.

- Det betyder rigtig meget for forretningernes likviditet, at de får pengene med det samme og ikke skal vente, siger Lars William Wesch fra DI Handel.

- Den mindre virksomhed kan simpelthen tage beslutninger hurtigere i forhold til eksempelvis leverandører, når man kan se pengene på kontoen tidligere, end hvad man har været vant til, lyder det fra Jacob Thiel, cheføkonom i Håndværksrådet.

Endnu hurtigere til næste
Forbedringen af betalingsinfrastrukturen herhjemme sker i tæt samarbejde mellem bankerne og Nationalbanken og er en større øvelse over flere år. Resultatet af arbejdet blev en indsats, der skal rulles ud i etaper.

Om et år skruer bankerne endnu mere op for hastigheden. I november 2014 bliver det muligt at overføre penge på få sekunder alle døgnets timer og alle ugens syv dage.

Kilde: Dansk Industri & Håndværksrådet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079