23948sdkhjf

Missil-systemer skaber vækst på Fyn

Manden bag Falck Schmidt Defence Systems, Jan Falck Schmidt, blev tirsdag kåret som regionsvinder af EY Entrepreneur Of The Year på Fyn.
- Falck Schmidt har været med i opløbet flere gange, men er hidtil blevet overset. Men de producerer også til en industri, der helst opererer i det skjulte: våbenindustrien. Det er dog ikke til at komme uden om det imponerende i at spille en central rolle og skabe vækst og arbejdspladser i en så konkurrencepræget og højteknologisk branche, siger Carsten Collin, direktør i EY Entrepreneur Of The Year.

Firmaet E. Falck Schmidt A/S er grundlagt helt tilbage i 1934 og udviklede og producerede oprindeligt redningskøretøjer til den velkendte Falck-koncern. I 1960’erne begyndte virksomheden at levere til forsvarsindustrien i form at komponenter til og reparationer af bæltekøretøjer. Det er på det fundament, Jan Falck Schmidt har skabt en eksportsucces inden for udvikling og produktion af teknologi og materiel til landbaserede våbensystemer.

Fyn er færrest – men det går godt
Der er i år kun 962 virksomheder i Danmark, der lever op til kriterierne for at deltage i EY Entrepreneur Of The Year, heraf 77 fynske virksomheder. I forhold til sidste år er der tale om et fald på knap 4 procent; et tal som dog skal ses i sammenhæng med, at antallet af kvalificerede virksomheder på landsplan er faldet med lidt over 8 procent.

- Der er sket en markant fremgang med 100 procent flere kvalificerede fynske virksomheder end for blot tre år siden. Vi kan vist roligt konstatere, at den fremgang, Fyn oplever i disse år, har bidt sig fast, og de fynske vækstvirksomheder er på helt rette vækstspor, udtaler Ulla Brandt, chefkonsulent i Dansk Erhverv, og fortsætter:

- Vi vil selvfølgelig gerne have Fyn endnu bedre med i vækstkapløbet, og et godt råd til de fynske virksomheder kunne være at fokusere endnu mere på et nærmarked som Nordtyskland, ligesom offentlig-privat samarbejde kan være vejen til vækst for mange virksomheder. Væksten er vigtig for at skabe arbejdspladser og generelt velstand og udvikling i regionen, siger Ulla Brandt.

Ved festlighederne på Radisson Blu H.C. Andersen Hotel i Odense var der også plads til at hylde de andre nominerede vækstvirksomheder: gartneriet Rosa Danica, møbelproducenten Carl Hansen & Søn, leverandøren til læskedrikproducenten Orana og endelig Universal Robots, der løb med sejren på Fyn sidste år.

Men til sidst var det altså Falck Schmidt Defence Systems, der vandt på Fyn og nu er klar til landsfinalen i Bella Center den 28. november, hvor det bliver afgjort, hvilken af de seks regionsvindere, der skal repræsentere de danske farver ved World Entrepreneur Of The Year i Monaco til næste år.

Om Falck Schmidt Defence Systems
Falck Schmidt udvikler og producerer komponenter til landsbaserede våbensystemer som eksempelvis styringssystemer og forskellige udgaver af mobile affyringsramper.

Virksomhedens rødder går helt tilbage til 1934, hvor familiefirmaet oprindeligt producerede redningskøretøjer.

Falck Schmidt har siden 2010 haft en fremgang på cirka 50 procent i antallet af ansatte og mere end firedoblet bruttoavancen.

Virksomheden har hovedsæde i Odense, har netop etableret et kontor i USA og beskæftiger omkring 80 medarbejdere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079