23948sdkhjf

Bogballe efterlyser arbejdskraft

Den østjyske landbrugsmaskine-producent kan ikke følge med efterspørgslen og vil gerne udvide.
Lige nu har Bogballe 75 ansatte, men det tal kunne sagtens være større. Horsens-virksomheden har nemlig en solid ordrebog, og det betyder, at man godt kunne bruge ekstra folk. Det er dog ikke helt let at skaffe, må direktør Nils Jørn Laursen konstatere.

- Det er næsten umuligt at finde danskere, der vil påtage sig et manuelt, fysisk arbejde. I en helt anden kategori kan vi heller ikke skaffe folk til mere teknologisk orienterede jobfunktioner som eksempelvis programmering af robotter. Her er problemet, at der ganske enkelt ikke findes ledig, kvalificeret arbejdskraft i Danmark, siger han til Jyllands-Posten.

Som eksempel nævner han et job som maskinarbejder, som virksomheden for nylig slog op. Her fik man to ansøgninger; henholdsvis fra en arbejdsløs sosu-assistent og en grønthandler med baggrund som metalarbejder.

Flaskehalsproblemet hos Bogballe har betydet, at man har været nødsaget til at ansætte udenlandsk arbejdskraft, og det udgør i dag ca. 10 procent af den samlede styrke. Nils Jørn Laursen foretrækker dog at være med til at reducere den danske arbejdsløshed og langer i den forbindelse ud efter uddannelsessektoren, som efter hans mening ikke har prioriteret håndværkeruddannelser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078