23948sdkhjf

Udsigt til havmølle-krig

En række industrigiganter er på vej ind på markedet for havvindmøller. Der bliver derfor kamp om markedsandelene fremover.
I dag sidder Siemens Wind Power solidt på markedet for havvindmøller, men en række industrikoncerner har set potentialet i det kraftigt voksende marked og har derfor annonceret deres entre. Det skriver Børsen.

I alt er 16 industrikoncerner verden over i gang med at udvikle kæmpemøller til offshore-brug, og det drejer sig udover de kendte vindmølleaktører som Vestas, Siemens og Repower om gigantiske industrikoncerner som Samsung, Alstom, Daewoo og Areva.

Konkurrence er velkomment
Analytiker hos Nordea, Patrik Setterberg, mener, at der bliver tale om et udskilningsløb, hvor kun de allerstærkeste får succes. Han nævner blandt andet Alstom som en seriøs udfordrer, idet den franske koncern allerede er blevet valgt som hovedleverandør til flere projekter på hjemmemarkedet.

Også Siemens Wind Power satser dog stort på at kunne fastholde sin position i de kommende år, og her ryster man ikke på hånden ved udsigten til de mange nye konkurrenter.

- Vi er førende inden for havmøller, og det er en position, vi agter at fastholde. Det kræver hårdt arbejde, det er vi klar over. Men det er en god situation for branchen, at der er flere om buddet, og vi ser med fortrøstning på konkurrencen, siger Jan Kjærsgaard, administrerende direktør for Siemens Wind Power, til Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156