23948sdkhjf

Verdens første vindmølleuddannede er nu færdige

De første 12 studerende fra verdens første og eneste vindmølleuddannelse fik onsdag deres svendebreve. Det skete hos Siemens Wind Power i Brande.
De første 12 unge danskere har fået deres svendebrev som bevis på, at de har gennemført en toårig uddannelse som vindmølleoperatører.

Uddannelsen er designet af Siemens og Vestas i samarbejde med erhvervsskolerne. I Siemens-regi er der en linje for nacelleproduktion i Brande og en anden for vingeproduktion på fabrikken i Aalborg.

- Vi har lavet uddannelsen for at højne kvalifikationsniveauet i vores produktionsområder, så vi i Danmark bliver endnu mere konkurrencedygtige. Vi har brug for de dygtige, unge mennesker i industrien, fortæller Claus Ungstrup, der er chef for Siemens’ nacellefabrikker i EMEA-regionen.

Samarbejdet mellem uddannelsesinstitutioner og sektorer i erhvervslivet er ifølge Claus Ungstrup både oplagt og nødvendigt.

- Det er jo os ude i virksomhederne, der ved, hvad vi har brug for. Ligesom det er erhvervsskolen, der ved, hvordan man stykker en uddannelse sammen. Så vi kombinerer simpelthen det bedste fra de to verdener. I vindmøllebranchen er vi jo både konkurrenter og kolleger. Det er i alles interesse, at der er en stærk vindmøllesektor i Danmark, så vi også fremover kan være førende. Og det handler jo ikke mindst om relevant uddannet arbejdskraft. Så her har vi helt sammenfaldne interesser, og det er naturligt, at vi samarbejder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.176