23948sdkhjf

Dansk PMI dykkede i januar

[i]Dansk PMI er i tilbagegang i januarmålingen – specielt i industrisektoren – det påpeges dog, at tallene skal læses og tolkes med forsigtighed.[/i]
Dansk PMI faldt fra et revideret tal på 62,8 i december til 46,4 i januar måned. Dermed peger Dansk PMI for første gang siden august måned 2003 på tilbagegang i industriaktiviteten. Generelt faldt alle underindeksene fra december til januar måned. Det var dog primært underindekset for industriproduktionen der stod for skud. Således styrtdykkede industriproduktionen med hele 35,9 indekspoint fra 77,7 til 41,8 i januar måned, skriver NetPosten.

Faldet i Dansk PMI - og specielt produktionsindekset - for januar måned virker voldsomt med tanke på, at der er et internationalt økonomisk opsving på vej primært drevet af USA og Fjernøsten.

Derfor påpeges det, at de månedlige observationer af Dansk PMI skal fortolkes varsomt. Man kan derfor med fordel betragte et 3 måneders glidende gennemsnit af Dansk PMI for at få renset tallene for disse noget tilfældige udsving.

Det seneste 3 måneders glidende gennemsnit peger da også på pæn fremgang i industriaktiviteten. Denne udvikling stemmer bedre overens med de internationale industrikonjunkturer, som alle er i fremgang, skriver NetPosten.

Dansk PMI offentliggøres i et samarbejde mellem Dansk Indkøbs- og Logistik Forum og Danske Bank.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093