23948sdkhjf

J.E. Pedersen Maskinfabrik velforberedt til offshore-industrien

Den sjællandske underleverandør er blevet certificeret efter den nye ISO/TS29001-standard.
ISO/TS29001-standarden er målrettet olie-, petrokemi- og naturgassektoren, og for godt en uge siden kunne J.E. Pedersen Maskinfabrik A/S føje certificeringen til de tre øvrige ISO-certificeringer, virksomheden i forvejen har.

- Vi er blandt de første i Danmark, der har opnået certificering i henhold til denne brancherettede standard. Det er vores forventning, at certificeringen vil synliggøre os mere over for potentielle kunder i branchen, end det er tilfældet i dag, forklarer administrerende direktør Thomas Larsen til Metal Supply.

Flere krav i ISO29001 standarden
Den sjællandske virksomhed gik igennem certificeringsprocessen med få bemærkninger, som blev tilrettet, og nu ser Thomas Larsen frem til at udnytte de nye kompetencer i praksis.

- Vi har i en årrække været certificeret efter ISO9001, ISO14001 og OHSAS18001 standarderne, men 29001’eren stiller yderligere krav, blandt andet til sporbarhed på materialer, som hos os udføres elektronisk, dokumentation på udførte processer samt øget fokus på medarbejdernes kompetenceudvikling blot for at nævne nogle af de supplerende krav, siger han, og fortsætter:

- Overordnet set handler det om fokus på kundens krav til mindste detalje, processikkerhed og minimering af procesvariation. Vi forventer, at certificeringen for alvor kan adskille os fra konkurrenterne i branchen.

- Med certificeringen har vi nu fokus på kunder i offshore-industrien, der efterspørger underleverandørarbejde på højt fagligt og dokumentationsmæssigt niveau – specielt spåntagende bearbejdning i forskellige materialer. Vi kan tilbyde mange processer og personalemæssige kompetencer i virksomheden og er derfor i stand til at udføre komplekse produktioner med kort leveringstid, siger direktøren.

Processen med klargøring og certificering, har taget ca. tre måneder og er forløbet i tæt samarbejde med virksomhedens samarbejdspartnere gennem en årrække, Bureau Veritas Certification og ekstern konsulent Torben Holmelund.

Investerer i teknologi
Den sjællandske underleverandør ser derudover ganske positivt på fremtiden.

- Vi har forrygende travlt og har haft en konstant positiv udvikling siden 2010. I de mellemliggende år har vi købt to virksomheder, der enten skulle lukke eller var gået konkurs. Så vi er faktisk gået fra 10 til 25 mand, fortæller Thomas Larsen.

- For at fastholde væksten arbejder vi hele tiden på at finde nye løsninger på processer og teknologi for at sikre løbende optimering af produktionen. Sidste år investerede vi fx i to nye maskiner, og om fire uger kommer endnu et nyt bearbejdningscenter, slutter Thomas Larsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096