23948sdkhjf

ML-prisen uddelt

Tre nyuddannede smede har modtaget ML-prisen 2013. Priserne blev uddelt af børne- og undervisningsminister Christine Antorini fredag den 27. September.
Klejnsmed Anders Weiss fra Randers er uddannet hos Bødker Smede & Maskinværksted i Randers. Han er stadig ansat i virksomheden og har planer om senere at læse videre til maskinmester. I skolens og virksomhedens indstilling står der blandt andet:

- Anders har altid vist en kæmpe interesse for faget samt en unik vilje og fokus. Han har gennem hele sit studium haft et overblik og overskud, som igen har givet ham rum til at yde en hjælpende hånd, når en af hans holdkammerater har haft behov for det. Anders viste med sin svendeprøve det klassiske billede af en smed: Manden med løsningen på bondens umulige problemer. Manden der lige udvikler en ny maskine, som med et snuptag gør hverdagen lettere for samfundet. Manden der kan se en løsning på alle problemerne, hvad enten de er store eller små. Anders opfandt selv den maskine, han lavede til svendeprøven, og alt arbejde blev udført til perfektion – både tegningerne, bearbejdningen, montagen og svejsningen. Alt stod rankt og flot, finishen var i top, og det lykkedes ikke skuemestrene at finde en eneste fejl.

Sammen med ML-prisen fik Anders Weiss helt ekstraordinært et legat fra Henry og Mary Skovs Fond.

Talent for smedefaget
Smed Christoffer Cady er uddannet hos Euro-Milling i Tølløse og læser nu til maskiningeniør. I indstillingen af Christoffer Cady til ML-prisen står der blandt andet:

- Hatten af for Christoffer. Han kan lave et svendestykke, der får skuemestrene til nikke anerkendende. At hans talent for smedefaget rækker udover det sædvanlige, er der ingen tvivl om. Hvis man skal beskrive hans faglige færdigheder med ord, er det nødvendigt at sige både sublimt og perfekt. Udover at være en sand mester i sit fag har Christoffer også andre gode egenskaber og kvaliteter – han er udadvendt og altid i godt humør, og derfor har han altid overskud til at give en klassekammerat en hjælpende hånd, hvis det kniber.

Ser muligheder
Klejnsmed Mike Dahl Starup er uddannet hos Envo-Dan i Vejen. I virksomhedens og skolens indstilling står der blandt andet:

- Mike er en problemknuser, og han har udviklet sig utroligt igennem uddannelsen. Mike Starup kan og vil smedefaget. Han går op i opgaverne med nysgerrighed og gå-på-mod. Han ser mulighederne og kan udføre dem med en teknisk snilde, der er en smed værdig. Han er et godt eksempel på, at håndværksfaget kan udvikle og gøre et ungt menneske stolt af sine praktiske færdigheder.

Metalindustriens Lærlingepris, ML-prisen, er stiftet af DS Håndværk & Industri sammen med Dansk Metal og DI, og prisen uddeles hvert år af Metalindustriens Uddannelsesudvalg til de 25 bedste lærlinge i Danmark. Alle prisvindere har fået karakteren 12 i deres svendeprøve. Lærlingene er indstillet af både skole og virksomhed på baggrund af deres enestående faglighed, evne til at planlægge, samarbejde og kommunikere, deres høje kvalitetsbevidsthed og ikke mindst deres sociale kompetencer.

De små og mellemstore virksomheder uddanner lærlingene
Det er især de små og mellemstore virksomheder, som påtager sig opgaven med og ansvaret for uddannelse af lærlinge. Under 10 procent af samtlige virksomheder i Danmark uddanner lærlinge, mens hele 40 procent af medlemsvirksomhederne i DS Håndværk & Industri uddanner lærlinge.

Formand Jim Stjerne Hansen fra DS Håndværk & Industri:

- Uddelingen af ML-prisen til disse tre lærlinge viser, at de mindre virksomheder uddanner rigtigt dygtige unge mennesker, som vi kan være meget stolte af. Jeg er utroligt stolt over, at vores medlemsvirksomheder i så høj grad er med til at uddanne vores unge. Det viser om noget, at de små og mellemstore virksomheder føler både et socialt ansvar og et ansvar for erhvervsudviklingen i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078