23948sdkhjf

LORC skal teste naceller for Vestas

Vestas bliver den første kunde i LORC Nacelle Testing, når det indendørs testcenter til test og afprøvning af hele naceller til sommer står færdigbygget.
- Vi er utroligt glade for at kunne præsentere aftalen med Vestas om test af forskellige naceller. Det giver os arbejdsro at have den første kunde i hus, siger Ove Poulsen, daglig leder af LORC.

LORC Nacelle Testing er under opførelse på det tidligere skibsværft i Lindø Industripark. De to forskellige testfaciliteter i centret kan lave mekaniske levetidstest samt teste nacellens funktionalitet under ekstreme påvirkninger. Vestas har med kontrakten lejet sig ind på den sidstnævnte, Funktionstesteren.

Vestas udbygger testmuligheder
Hos LORC skal Vestas teste større vindmøller som eksempelvis den nye V164-8.0 MW, der med et power output på 8 MW bliver verdens kraftigste mølle.

- For Vestas betyder LORC’s test, populært sagt, at vi kan afprøve naceller på meget realistisk vis uden at skulle vente på, at vinden blæser, siger Anders Vedel, chief technology officer i Vestas.

Dermed udbygger Vestas sine testmuligheder, der i forvejen er blandt vindmølleindustriens mest omfattende.

- Vores testarbejde nedbringer Vestas’ garantiudgifter og er afgørende for, at vores vindmøller i dag har en Lost Production Factor på mindre end 2 procent. Det betyder, at Vestas-vindmøller i dag høster mere end 98 procent af den tilgængelige vind, forklarer Anders Vedel.

Kontrakten mellem Vestas og LORC løber i første omgang fra sommer 2014 og to et halv år frem.

Indendørs og realistiske test
LORC Nacelle Testing er en banebrydende form for test af hele naceller. Testfaciliteten er udviklet i tæt samarbejde med både industri og universitetsverdenen og bliver blandt verdens største med en kapacitet til at teste naceller på op til 10 MW.

Designet giver blandt andet mulighed for at teste naceller inklusiv navet, hvor vindmøllens vinger normalt er monteret. Det betyder, at tests kan gennemføres med nacellens pitchsystem og software intakt.

LORC Nacelle Testing er det første testcenter i verden, der laver så realistiske indendørs test af naceller. Samarbejdet med Vestas er vigtigt for LORC’s ambition om at skabe verdens førende testcenter for store vindmøller i Lindø Industripark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234