23948sdkhjf

Om fem år er der flere job

To ud af tre virksomheder i DI’s virksomhedspanel tror på, at deres virksomhed har flere ansatte om fem år.
Om fem år forventer knap tre ud af fire af medlemmerne i DI’s virksomhedspanel en øget omsætning på ti procent eller mere. Hver femte virksomhed tror, at omsætningen vil være øget med mere end 30 procent fem år ud i fremtiden.

- Det viser, at tilliden til dansk økonomi og muligheden for at drive virksomhed i og ud fra Danmark er ved at komme tilbage i dansk erhvervsliv, og det er særdeles positivt, at de igen har tro på fremtiden, siger underdirektør Kent Damsgaard, DI.

Flere i arbejde
Med til den øgede optimisme hører også forventninger om øget behov for arbejdskraft. To ud af tre virksomheder forventer, at beskæftigelsen vil være øget om fem år. Knap hver tredje tror på en stigning i antal beskæftigede på mere end 5 procent i forhold til i dag.

- Det hører med til historien, at der er usædvanlig stor usikkerhed, når vi beder virksomhederne om at se fem år ud i fremtiden. Normalt beder vi kun om at se et kvartal eller et år frem i tiden. Når vi alligevel har gjort det denne gang, er det for at få en pejling af, om de senere års reformer sammen med bedringen i den internationale økonomi bidrager til tilliden hos virksomhederne. Det ser det jo ud til, og det glæder vi os over samtidig med, at vi gør opmærksom på, at vi langtfra er i mål med reformerne, siger Kent Damsgaard.

Øget omsætning i år
Flere af panelets medlemmer har svaret på, hvordan fremtiden ser ud i det kommende år. Her er forventningerne til væksten også overvejende positive.

- Til gengæld er der færre, der tror på et øget antal ansatte det kommende år, og det tyder på, at det bliver et langt sejt træk at indhente de mindst 175.000 arbejdspladser, Danmark har mistet siden krisens start. I DI’s 2020 plan præsenterer vi en række konkrete tiltag, der kan genskabe de tabte arbejdspladser. For selv om de første skridt til genopretning af den danske konkurrenceevne er taget, skal der meget mere til, hvis vi vil gøre os håb om igen at være blandt verdens ti rigeste lande, siger Kent Damsgaard.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14