23948sdkhjf

Rolf Schmidt Industri Plast investerer millioner i maskinparken

Stor efterspørgsel på fremføringssnegle i plast har fået Kolding-virksomheden til at udvide maskinparken med et specialbygget femakset bearbejdningscenter.
Det er en af plastvirksomhedens spidskompetencer, der bliver finpudset med købet af det nye bearbejdningscenter. Investeringen er foretaget for at imødegå kapacitetsproblemer og optimere produktionen af plastsnegle, hvor Kolding-virksomheden er blandt de førende i Europa. Direktør Flemming Andreassen siger:

- Vi har købt maskinen for at kunne følge med efterspørgslen. Vi skal holde vores korte leveringstid, også når det spidser til. Det blev lidt for presset engang imellem, så vi valgte at agere offensivt. Konstruktionen har været ganske kompleks, da vi skulle have monteret to rundbor og softwaren tilpasset, så det er på ingen måde en standardløsning, siger Flemming Andreassen.

Tiden skulle være moden
De to rundbor på det nye femaksede Mazak CNC-bearbejdningscenter kører synkront for at optimere produktionstiden af snegle til fremføring og separation af emner. Der produceres også pulver- og vendesnegle som levnedsmiddelindustrien aftager i stor stil, og de interne kompetencer er blevet markant opgraderet med nyindkøbet. Hvor maksimum længden før var 1,5 meter, kan der nu konstrueres snegle på 2,5 meter med en diameter op til Ø600 mod tidligere Ø300.

Softwaren er et specialudviklet CAD/CAM-program, der kan lave komplekse snegle til emner som flasker, dåser og ampuller, uanset om de er runde, firkantede eller rektangulære. Maskinen har inklusive software kostet 2,4 mio. kr., og investeringen skal nok tjene sig hurtigt hjem, forklarer direktøren:

- Vi kan arbejde hurtigere, mere nøjagtigt og håndtere meget større emner. Vores gamle maskine indgår stadig i produktionen, men den kan for eksempel kun køre med 11 omdrejninger i minuttet, hvor den nye kan køre med op mod 60 i minuttet. Så mange omdrejninger kommer vi aldrig til at køre, men det siger sig selv, at det betyder noget for flowet produktionsmæssigt. Det er ikke en ny idé, at vi skulle udvide maskinparken, men tiden skulle også være moden til det.

Fokus på optimering
En snarlig udskiftning af to ældre bearbejdningscentre er også på trapperne, og i det hele taget er der stort fokus på optimering hos plastvirksomheden med 50 ansatte.

- Vi har haft meget travlt de senere år, og skal hele tiden være opmærksomme på, hvad der kan gøre en forskel for kunderne. Kvalitet, rådgivning og hurtig levering bliver efterspurgt igen og igen, så det skal vi levere, fastslår Flemming Andreassen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109