23948sdkhjf

Olsen finder årligt storkunder i Hannover

Den danske messestand i Hannover har været så lukrativ for Rødovre-virksomhed, at den måske er blevet mæt af ordrer.
Læs også: Vil øge danskerstanden på Hannover-messen

Rødovre-virksomheden Olsen Metal er en af flere danske firmaer, som gentagne gange besøger Hannover Messe som en del af den danske fællesstand, og direktør Stig Nalbandian har været tilfreds med udbyttet.

- Det er der, vi har fundet de fleste af vores tyske kunder, men også engelske og sågar danske kunder har vi fundet der, siger han.

Han fortæller, at man typisk uddeler 300 brochurer, kommer hjem med cirka 75 konkrete henvendelser og finder cirka 20 konkrete sager, som kunne blive til tilbud.

Få storkunder
På verdens største industrimesse er det særligt kontakten med storkunder, som er formålet med Olsen Metals deltagelse.

- Ud af de 20 er det typisk fem om året, som bliver til storkunder, der lægger betydelige millionordrer over længere årrækker.

Han siger, at det har været så stor en succes, at man ligefrem overvejer at holde sig væk næste år.

- Vi sælger ikke noget på selve messen, vi knytter kontakter. Så én ting er at deltage på messen - det er efter messen, at det store arbejde skal gøres. Lige nu kan vi måske ikke kapere mere.

Et langt og sejt træk
Han anbefaler andre virksomheder, at de betragter messedeltagelsen som et længerevarende udviklingsprojekt.

- Man skal ikke forvente, at den første milliard kroner bare kommer dryssende. Det er typisk store foretagender, man snakker med, og der går nemt op til tre år fra den første kontakt, og til at produktionen begynder, siger Stig Nalbandian.

Olsen Metal er underleverandør af drejede og dybtrukne emner "med den spøjse begrænsning, at vi kun laver runde ting," som Stig Nalbandian bemærker.

Hannover Messe er verdens største industrimesse og foregår hvert år i april. Den danske ambassade i Tyskland har hvert år sin egen stand på messen, hvor danske virksomheder udstiller, og i år gik Metal- og Maskinindustrien i DI aktivt ind for at trække flere metalvirksomheder til danskerstanden i Hannover.

Vil man med på næste års messe, kan man nu få nærmere orientering, når Metal- og Maskinindustrien 25-26. september holder fire orienteringsmøder om deltagelse på messen.

Læs mere om orienteringsmøderne her.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125