23948sdkhjf

Fynsk robotfirma har tabt over en milliard kroner: Direktør optimist

Fynske Onrobot fik et underskud på 129 mio. kr. før skat i 2023 og har samlet set tabt 1,04 mia. kr. Direktør er optimist og investerer selv i virksomheden

Den fynske robotvirksomhed Onrobot har mistet over én mia. kr. siden 2015.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Sidste år måtte man indkassere et underskud på 129 mio. kr. før skat. Alligevel er stifter og direktør Enrico Krog Iversen, som er en af aktørerne bag Universal Robots, stærkt optimistisk, og han har selv skudt penge i virksomheden. 

- Det er en stor investering, men jeg tror stadig, at det er en god investering. Jeg tør ikke sætte en tidslinje på i dag, men de nuværende investorer bør være OK inden for en overskuelig fremtid, siger direktøren til lokalavisen.

Han har blandt andet tiltro til en ny software kaldet D:ploy. Denne gør det angiveligt nemmere at installere robotter. Han forventer, at softwaren på sigt vil give gode afkast til investorerne i virksomheden, der holder til i Odense.

En del af forklaringen på de store tab er da også store investeringer i udstyr og programmer til robotter. Samtidig har man været ramt af en generel nedtrapning i branchen, påpeger direktøren over for Fyens Stiftstidende. Han forventer en bedring i andet halvår. 

Onrobot oplyser ikke sin omsætning, men den er, ifølge direktøren, årligt vokset med 30 pct., og dette vil fortsætte, lyder det.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062