23948sdkhjf

Nordmark finder ny direktør

Den nordjyske underleverandør af komponenter til vindmølleindustrien har fundet en direktør, der skal afløse Morten Mørk efter et årti

Nordmark har fundet sin nye topchef. 

Henrik Overbye, hedder han, og hans første arbejdsdag i den nordjyske underleverandør bliver den 19. august. 

Dermed bliver der sat et punktum i det ledelsesskifte, der har været undervejs siden maj måned, hvor det blev meldt ud, at den adm. direktør gennem 10 år, Morten Mørk, stopper som selskabets frontfigur. 

I mellemtiden er to medlemmer af bestyrelsen trådt ind i driften. De holder chefstolen lun til den rette kandidat. 

Dén kandidat er så fundet i Henrik Overbye, der forinden har været bestyrelsesformand i HMF Group, der står bag Højbjerg Maskinfabrik, ligesom han mellem 2013 og 2018 har været at finde på de øverste ledelsesgange i Hydratech Industries.

- Vi glæder os til at byde Henrik velkommen som vores nye adm. direktør. Hans erfaring og de ting, han har opnået i industrien gør ham til den ideelle leder, der skal guide Nordmark gennem den næste fase iv ores rejse. Vi er sikre på, at Henriks ledelse vil styrke og vedligeholde vores position i markedet og styrke værdien for vores interessenter, siger bestyrelsesformand Johnny Thomsen på LinkedIn. 

Underskud og optimisme  

Da Nordmark i midten af april kunne offentliggøre regnskabstallene for 2023, var det med et omsætningsfald på 20 pct. fra året forinden. 

2023 bød på et underskud før skat på 42,1 mio. kr., og selvom det var en forbedring fra -57,3 mio. kr. fra året før var det langt fra tilfredsstillende, lød det i årsrapporten.

Dog var bestyrelsesformand Johnny Thomsen optimistisk anlagt, når det gælder 2024. 

- Der er rigtigt mange underleverandører til vindindustrien, der har haft nogle hårde år. Vi gør alt for at komme igennem de hårde tider. Vi ser 2024 som et transitionsår. Jeg mener vi er på rette vej. Nu har vi været nede og ramme bunden. 2025 bliver et vækstår, hvor vi får nogle større volumener. Det kan vi se af de forecasts vi får fra vores kunder og ved at følge branchen, sagde bestyrelsesformand Johnny Thomsen til Metal Supply i maj

Kapitalfonden CataCap købte godt to tredjedele af aktierne i virksomheden i 2022. Morten Mørk er fortsat aktionær i selskabet med en aktiepost på mellem 15 og 20 procent, og han fortsætter også i bestyrelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047