23948sdkhjf

- Nej, vi bruger ikke lean

Selv om lean er et modefænomen i fremstillingsindustrien, så er det langt fra alle, som finder principperne relevante at anvende.
Det oser af gammeldags værkstedsstemning i produktionshallerne hos Larsens Eftf. i Kolding. Der er stadig askebægre på kontoret, og her er den øverste chef ikke CEO eller direktør. Han er såmænd fabrikant.

Alligevel investerer den lille maskinfabrik i højteknologisk udstyr for at følge med udviklingen. Men når det kommer til modefænomenet lean, så ryster produktionschef Christian Rasmussen let på hovedet.

- Det er vel fordi, at vi ikke laver det samme hver dag. I dag har vi måske en lille ting og i morgen en større ting.

Han understreger dog, at det ikke er for at være gammeldags eller bagstræberisk.

- Nej, det ville det bare være en hæmsko for os og en klods om benet, hvis vi skulle indrette os efter nogle regler, siger han.

Han forbinder lean og trimmet produktion med større fabrikker, der laver ensartede produkter i ét væk, og sådan en virksomhed er Larsens Eftf. ikke.

- Vi lever af at være fleksible. Det er vores styrke. Og jeg kunne frygte, at vi ikke ville være lige så fleksible, hvis vi skulle planlægge alting. Jeg tror, det er mere brugbart for de større fabrikker, siger han.

- Nogle af idéerne er jo gode nok. Nogle holder tavlemøder, og vi kan altså også snakke sammen om morgenen. Og hvis vi for eksempel ikke havde andet end drejebænke, så kunne det helt sikkert være en fordel.

Artiklen er en del af temaet Lean.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08