23948sdkhjf

Kobberpriserne stiger

Kobberpriserne steg op til weekenden så stærkt, at man skal helt tilbage til januar 1989 for at finde lignende priser på tre-måneders futures, og alene i år er kobberet steget næsten 40 pct.
Der er to årsager til det kraftige boom, for dels oplever kobber voldsom afsmittende effekt fra olien, men mere væsentlig er den stærkt tiltagende efterspørgsel fra Kina, fremgår det af Dagbladet Børsen.

Selvom olieprisen skulle give sig til at falde igen, ventes den kinesiske efterspørgsel på kobber fortsat at blive høj, og på markedet ventes det igen at holde kobberkursen oppe. Netop denne forventning rummer en tredje forklaring på øjeblikkets høje kobberpriser, for både det nuværende boom og de mere langsigtede forventninger har lokket hedgefondene ind på kobbermarkedet i så store mængder, at det i sig selv presser prisen op, fremgår det af Dagbladet Børsen.

De kobberlagre, der i øjeblikket handles på metalbørsen i London, er faldet fra 850.000 ton i slutningen af 2002 til kun 94.000 ton i dag, og i New York er lagrene nu kun en tiendedel af de 360.000 ton, de udgjorde ved udgangen af 2002, skriver Dagbladet Børsen i dag.

Lagernedgangen skyldes navnlig stærkt forøgede kinesiske investeringer i infrastruktur, idet stadig flere egne af Kina forsynes med elektricitet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094