23948sdkhjf

Millionsatsning skal sikre vækst hos Alfa Laval i Aalborg

Et nyt testcenter til afprøvning af marine-teknologier åbner i den nordjyske by til januar. Det skal sikre, at Alfa Laval bliver first mover, når miljøreglerne strammes i skibsfarten.
I alt har Alfa Laval investeret 20 mio. kr. i testcenteret, som for øjeblikket er under opførelse i Aalborg. Her bygger man i princippet en præcis kopi af et skibs maskinrum i en af Alfa Lavals haller, og dermed får Aalborg-virksomheden ideelle betingelser for at teste energi- og miljøapplikationer. Det skriver Børsen.

- Indtil nu har man måttet lave alle eksperimenter ude omkring på havene, men nu kan vi teste vores maskiner hér, hvor vores produkt- og innovationscenter rent fysisk sidder, siger administrerende direktør Søren Krarup til avisen.

Regler for svovludledning strammes
Alfa Laval mærker allerede god vækst inden for salget af miljøteknologi til marinesektoren. Alene i 2012 er salget inden for området steget med mere end 300 procent til godt 300 mio. kr.

I de kommende år er det specielt nye regler for udledning af svovl fra skibe, der kan styrke indtjeningen hos Alfa Laval. Rederierne kan enten investere i dyrere brændstof eller installere teknologi, der kan filtrere skibets udstødningsgasser.

Søren Krarup forventer, at sidstnævnte vil blive den løsning, som mange rederier vælger, og han har derfor store forventninger til en såkaldt scrubber, som Alfa Laval har lanceret under navnet PureSoX. Den installeres i skibets skorsten, hvor den filtrerer udstødningsrøgen.

Netop scrubberen er Alfa Laval ved at være klar til at installere i testcenteret i Aalborg. I forvejen er en motor på 2.000 kilowatt, en skorsten på 32 meter og en brændstoftank på 50.000 liter blevet installeret i testcenteret, der ventes færdigt i januar.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11