23948sdkhjf

Grundfos får egen forskning i Kina

Den danske pumpekoncern vil sikre sig en teknologisk førerposition også om 10-20 år. Derfor etableres forskningsafdeling i Kina.
Som den første danske industrivirksomhed er Grundfos på vej til at etablere sin egen forskningsafdeling i Kina, der er et af pumpekoncernens hurtigst voksende markeder i øjeblikket. Formålet er at sikre Grundfos en teknologisk førerposition også om 10-20 år, siger forskningsdirektør med ansvar for både forskning og teknologi på Grundfos, Peter Elvekjær, ifølge Dagbladet Børsen i dag.

Grundfos har netop haft en gruppe afdelingschefer i Kina for at finde samarbejdspartnere på kinesiske universiteter.

I løbet af efteråret etablerer Peter Elvekjær, hvad der på længere sigt forventes at blive den danske pumpegigants første egentlige forskningsafdeling i Kina.

- I første omgang ansætter vi fire kinesiske forskere på vor fabrik i Suzhou nær Shanghai. De skal fungere som en forlænget arm for eksperter på Grundfoshovedsædet her i Bjerringbro – som en slags forskningsassistenter til at begynde med. Så må vi se, hvordan det udvikler sig. Det er et helt nyt eksperiment, siger Peter Elvekjær til Dagbladet Børsen.

Peter Elvekjær lægger ikke skjul på, at Grundfos takket være de langt lavere forskerlønninger i Kina forventer at få meget mere innovation på en række felter for de samme penge. Nyskabelser som på et senere tidspunkt skal udmønte sig i nye Grundfos-pumpeprodukter.

I 1. halvår 2004 solgte Grundfos for 165 mio. kr. pumper på det kinesiske marked – en stigning på 45 pct. i forhold til 1. halvår 2003.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079