23948sdkhjf

Siemens Gamesa tæt på gigantordre

Vindmølleproducenten Siemens Gamesa har indgået en såkaldt master supply agreement til den 945 MW store Gennaker-havmøllepark. Det oplyser Skyborn Renewables, der står bag projektet.

Det betyder, at Siemens Gamesa sandsynligvis kommer til at levere 63 styk SG 14-236 DD, leveret i en 15 MW-udgave til projektet.

Aftalen afløser en anden aftale fra 2022, hvor Siemens Gamesa blev valgt som leverandør af 103 styk SG 8.0-167 DD-vindmøller, leveret i en 9 MW-version.

Skyborn Renewables er dog endnu ikke klar til at trykke på startknappen til Gennaker-projektet. Man er stadig i gang med havbundsundersøgelser, og der er stadig udbud i gang for flere hovedkomponenter og installationsfartøjet.

- Sikringen af ​​denne nye master supply agreement for vindmøllerne er en vigtig milepæl for Gennaker-projektet, der styrker yderligere planlægning – hvilket er særligt vigtigt i nutidens stramme supply chain-miljø. Det er også et vidnesbyrd om det stærke engagement fra alle parter, der er involveret i at realisere projektet, siger Patrick Lammers, administrerende direktør for Skyborn Renewables.

Gennaker bliver Tysklands største havmøllepark i Østersøen. Den skal bygges cirka 15 km ud for Fischland-Darß-Zingst-halvøen, og byggeriet ventes at begynde i 2027.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.781