23948sdkhjf

Medarbejdere skal arve Linak

Ejer og CEO Bent Jensen vil overdrage en tredjedel af Linak til en fond, der blandt andet skal styres af medarbejder-repræsentanter.
Det ligger Bent Jensen meget på sinde, at Linak forbliver en dansk virksomhed, så derfor gør den 61-årige Linak-ejer sig allerede nu tanker om, hvordan virksomheden skal fortsætte, når han engang dør. Det skriver Fagbladet 3F.

Bent Hansens to døtre har allerede fået overdraget hver en tredjedel af Linak, mens Bent Jensen agter at placere den sidste tredjedel i en fond.

- Det er den bedste løsning for at sikre Linaks overlevelse i Danmark. Man kunne også sælge virksomheden, men hvad skulle man med en masse penge, siger Bent Jensen til Fagbladet 3F.

Plads til alle
Linak-bossens to døtre har ikke ønsket at drive virksomheden videre, så fonden får en helt central rolle i den fremtidige drift – og Bent Jensen lægger op til, at der skal være plads til alle i fonden; lige fra 3F’ere til ingeniører og andre grupper.

Blandt de ansatte på Linak vækker de planer naturligvis stor glæde.

- Vi frygtede, at vi blev solgt til kapitalfond, der flyttede os til udlandet. Så det giver en stor tryghed for os, at planen nu er, at vi bevarer arbejdspladserne i Danmark, siger tillidsrepræsentant Hanne Kliver Anker til Fagbladet 3F.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094