23948sdkhjf

Ledigheden havde pil opad i maj

Danmarks Statistiks ledighedsindikator forudser, at ledigheden steg med 600 personer i maj måned

Noget tyder på, at ledigheden voksede i maj. I hvert fald siger Danmarks Statistiks ledighedsindikator, at ledighedskøen voksede med 600 personer og udgjorde 87.300 ved månedens udgang.

Ledighedsindikatoren er et tidligt og foreløbigt bud på, hvordan ledigheden udvikler sig, og som er lavet på et tidspunkt, hvor Danmarks Statistik ikke har det fulde datamateriale til rådighed.

Den viser, at antallet af ledige på kontanthjælp faldt med knap 100 personer, mens der til gengæld var 700 flere, som modtog kontanthjælp.

Arbejdsløshedsprocenten er dog den samme, nemlig 2,9 procent.

- Selv om det er den største stigning i ledigheden siden december sidste år, så er det helt udramatisk, fordi stigningen er ret begrænset, siger Kristian Skriver, der er seniorøkonom i Dansk Erhverv.

Hos Arbejderbevægelsens Erhvervsråd konstaterer cheføkonom Sofie Holme Andersen, at arbejdsløsheden er steget med 4.900 fuldtidspersoner i år, men at vi fortsat er markant under niveauet fra før coronapandemien.

- Arbejdsløsheden vil formentlig set over det kommende år stige yderligere. Det kan være, tempoet øges lidt, men vi vil ikke se, arbejdsløsheden buldre afsted, som beskæftigelsen for eksempel har gjort, skriver hun i en kommentar til tallene.

Danmarks Statistiks endelige opgørelse af ledigheden i maj offentliggøres 28. juni.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078