23948sdkhjf

Tocifret vækst i globalt chip-salg - men Europa halter efter

Især de amerikanske markeder og Kina bærer væksten i det globale chipsalg

Det globale mikrochip-salg er i fremgang.

Det står klart i de nyeste tal fra World Semiconductor Trade Statistics, WSTS, hvor det fremgår, at det globale halvleder-salg er vokset fra 40,1 til 46,4 milliarder dollars fra april 2023 til april 2024. Det svarer til en fremgang på 15,8 procent og vækker glæde hos The Semiconductor Industry Association, SIA.

- Den globale halvleder-industri har vist tocifret salgsfremgang i hver eneste måned i 2024, og salget verden over voksede i april for første gang i år på månedsbasis, hvilket indikerer et positivt momentum i markedet, mens vi nærmer os midten af året, udtaler CEO John Neuffer i en pressemeddelelse fra SIA.

Europa halter bagefter

Selvom væksten i det globale chipsalg peger på bedre tider i halvleder-landskabet, så er der store lokale forskelle.

Således er fremgangen båret frem af en vækst på henholdsvis 32 og 23 procent i de amerikanske markeder og i Kina, mens salget i Europa og Japan går tilbage med henholdsvis 7 og 7,8 procent fra april til april.

Både Europa og Japan forventes i prognosen for 2024 at lande lige omkring sidste års samlede salg, mens forventningen til chipsalget på verdensplan lyder på 611 milliarder dollars svarende til en fremgang på 16 procent.

Det vil ifølge SIA samtidigt være et rekordhøjt salg for industrien.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078