23948sdkhjf

Suzlon skrumper i Danmark

Den indiske vindmølleproducents danske datterselskab kæmper med en stor gæld og er helt afhængig af finansiering fra moderselskabet.
Suzlon Energy A/S havde i regnskabsåret 2012/2013 86 medarbejdere i det danske selskab, hvilket er 33 færre end året før. Det skriver Børsen.

Selskabet omsatte i regnskabsåret for 9,6 mio. euro (71,6 mio. kr.), og det betød en tilbagegang på 1,8 mio. euro (13,4 mio. kr.) sammenlignet med året før. På bundlinjen blev det til et underskud før skat på 11,6 mio. euro (86,5 mio. kr.), hvilket dog betød en klar fremgang fra året før, hvor minusset lød på 24,2 mio. euro (180,5 mio. kr.).

Kæmper med gæld
Børsen har ikke fået en kommentar fra Suzlon selv, men flere analytikere påpeger overfor avisen, at Suzlons danske datterselskab er helt afhængig af finansiering fra moderselskabet.

- Der mangler penge i det danske selskab, som rummer de europæiske aktiviteter. Og da moderselskabet også er presset, ser det skidt ud, siger Jacob Pedersen, analytiker i Sydbank, til Børsen.

Han påpeger, at den voldsomme gældssætning i både moder- og datterselskab kan få betydning for vindmølleproducentens fremtid, idet de fleste købere vil vende sig mod producenter, som de er sikre på eksisterer på den lange bane.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156