23948sdkhjf

Learnmark udvider med industrioperatør-uddannelse

Ufaglærte, der er ansat i industrivirksomheder, kan fra årsskiftet uddanne sig til industrioperatører på Learnmark Horsens.
Uddannelsen har ifølge Maria Birk Barnung, chefkonsulent og primus motor i oprettelsen af uddannelsen, været et stort ønske fra lokale virksomheder.

- Virksomheder i og omkring Horsens får med uddannelsen lettere adgang til at give deres medarbejdere et kompetenceløft. Jeg ser frem til samarbejdet med virksomhederne i vores lokalområde, så vi sammen kan udvikle en attraktiv uddannelse. Målet er, at den skal bidrage med netop de kompetencer, som industrien efterspørger til at sikre fremtidig udvikling, fortæller hun og henviser til erfaringer hos Vola, som har to industrioperatører ansat.

En industrioperatør står blandt andet for den praktiske drift og overvågning af computerstyrede industrianlæg i fx proces-, fødevare- eller elektronikbranchen. Uddannelsen varer to år og veksler mellem skoleperioder og praktikperioder i den virksomhed, hvor man er ansat.

Undervisning tæt på virkeligheden
Maria Birk Barnung har sammen med underviseren på uddannelsen ansvaret for at udvikle industrioperatøruddannelsen på Learnmark Horsens.

- Hovedparten af industrioperatøreleverne vil være voksne ufaglærte med erfaring inden for industrien, og de erfaringer skal vi naturligvis bygge videre på i undervisningen. Derfor arbejder eleverne meget projektorienteret og i et simuleret værksted, når de er på skoleophold, fortæller hun.

Uddannelsen er ifølge Maria Birk Barnung udviklet til morgendagens industrivirksomheder.

- Ved at tilbyde medarbejdere denne faglige erhvervsuddannelse er virksomheden gearet til fremtidens udvikling. Den faglærte industrioperatør har kompetencer inden for fx lean, teamudvikling, maskinvedligeholdelse omstilling, optimering, kvalitet og arbejdsmiljø. På den måde styrkes virksomhedens forandringsparathed og fleksibilitet gennem vidende og motiverede medarbejdere, pointerer hun.

Fleksibilitet i virksomheden
På Vola ser man uddannelse som en investering i fremtiden, og ifølge Erik Mortensen, value stream manager, har det været en fordel for virksomheden at uddanne to medarbejdere til industrioperatører – og når uddannelsen starter i Horsens, påtænker Vola at uddanne flere medarbejdere.

- Man skal som virksomhed være opmærksom på, at industrioperatørerne får andre opgaver eller udvidet ansvar, når de er færdige med uddannelsen – ellers får de ikke brugt det, de har lært, og virksomheden får ikke brugt den fleksibilitet, som de kan byde ind med qua deres uddannelse. Det er vigtigt, at det er frivilligt for medarbejderne at begynde på industrioperatøruddannelsen, for den kræver meget af dem – de skal selv investere noget i den, ellers får de ikke noget ud af den, siger Erik Mortensen.

Learnmark Horsens holder præsentationsmøde om industrioperatøruddannelsen for interesserede virksomhedsledere den 17. september kl. 13.00–15.00 på Vejlevej 150, Horsens, lokale 1304. Interesserede ledere er velkomne og kan tilmelde sig mødet hos Maria Birk Barnung på .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093