23948sdkhjf

NKT gennemfører frasalg af NKT Photonics

I 2022 indgik NKT en aftale med et datterselskab i den japanske Hamamatsu Photonics-koncern om et salg af NKT Photonics i en milliardhandel.

I første stoppede Erhvervsstyrelsen salget, men i begyndelsen af maj i år fik NKT grønt lys. Nu er handlen endeligt gennemført, oplyser NKT i en fondsbørsmeddelelse.

Frasalget markerer det sidste skridt for NKT i at fokusere på kerneforretningen inden for kabelløsninger.

- Vi er stolte af at kunne overdrage en blomstrende, højteknologisk virksomhed med innovativ teknologi bygget i Danmark og ønsker NKT Photonics held og lykke i deres nye hjem. Gennemførelsen af salget er den længe ventede afslutning på vores strategiske rejse mod fuldt ud at fokusere NKT på vores kerneforretning inden for kabelløsninger. Vi ser frem til fortsat at eksekvere de ambitiøse vækstplaner for at fastholde vores førende position på markedet, siger Jens Due Olsen, bestyrelsesformand i NKT.

Den oprindelige salgspris var cirka 205 mio. euro (1,53 mia. kr.), men på grund af en stigning i nettogælden har transaktionen en endelig, samlet værdi (enterprise value) på cirka 250 mio. euro (1,86 mia. kr.).

I de senere år har NKT offentliggjort betydelige investeringer på tværs af sine mellem- og højspændingsfabrikker for at imødekomme den stigende efterspørgsel på kabler til at sikre overgangen til vedvarende energi og generel elektrificering af samfundet. Provenuet fra salget skal bruges til at understøtte finansieringen af de igangværende investeringer på tværs af kabelforretningen samt opretholde en robust kapitalstruktur.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096