23948sdkhjf

Gældsstyrelsen vil gennemgå kendt branche-kurators sager efter TV2-dokumentar

Gældsstyrelsen kommer ikke længere til at bruge Nicolai Dyhr som kurator. Tidligere sager skal gennemgås

Gældsstyrelsen har taget konsekvensen af TV 2-dokumentaren "Den sorte svane", der handler om ulovligheder blandt advokater og erhvervsfolk med forbindelser til den kriminelle underverden.

Her fortæller den forhenværende Horten-advokat Nicolai Dyhr på skjult kamera, at han som kurator for et konkursbo er villig til at lukke øjnene for økonomisk kriminalitet med det formål at forhindre kreditorer i at få hele eller dele af deres tilgodehavende.

Indtil dokumentaren blev sendt, har Nicolai Dyhr været en af landets mest anvendte konkursadvokater, der også har været brugt som kurator ved konkurser i industrien.

Industrikonkurser med Nicolai Dyhr som kurator:

Nicolai Dyhr har indtil udsendelsen af TV2-dokumentaren "Den sorte svane" været en af landets mest brugte konkursadvokater. Hans sager skal nu gennemgås af Gældsstyrelsen. Nicolai Dyhr har også været kurator for en række konkursboer i robot-, plast-, metal- og maskinindustrien:

  • Odico
  • Circular Plastic Systems
  • Bdr. Christensen
  • Conveyor Technique
  • Vibco A/S
  • Dansystem Engineering

Ifølge TV 2 har styrelsen besluttet at fjerne den forhenværende Horten-advokat Nicolai Dyhr fra sit såkaldte advokatpanel.

Advokatpanelet er en liste af advokater, som kan få tildelt opgaven med at repræsentere det offentlige i konkursboer, hvor det offentlige har penge til gode.

Samtidig vil Gældsstyrelsen gennemgå nogle af de sager, hvor Nicolai Dyhr har været kurator, og hvor Skat har haft penge i klemme.

- Der er det nærliggende at starte med dem, hvor vi selv har været med til at indstille ham.

- Men generelt set dem, som han har været kurator på, skal vi kigge på, og så skal vi se, hvad det er for nogle konkursboer, og hvad er størrelsen på dem, siger Christoffer Pahle, der er kontorchef i Gældsstyrelsen.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141