23948sdkhjf

Grundfos-topchef vil ikke have toldmur mod Kina

Op mod valget til Europa-Parlamentet i næste måned har Europas handelsforhold til Kina været en af de hotte emner, og en række politikere er villige til at gå langt for at sikre bedre forhold for europæiske virksomheder.

Flere er fortalere for en toldmur, der dels skal sikre, at kritisk produktion kan blive i Europa og dels sikre fair konkurrencevilkår i forhold til statsstøttede kinesiske virksomheder. Det skriver Finans.dk.

Hos Grundfos har koncernchef Poul Due Jensen dog ikke noget ønske om at få en toldmur. Tværtimod ønsker han den ”fri og fair konkurrence velkommen”.

- I al beskedenhed har vi nogle produkter, der kan gøre en forskel på det kinesiske marked. Det er et godt marked, og det er et sted, hvor vi føler, at vi kan konkurrere med kineserne. Så jeg føler, at det vil være lidt dobbeltmoralsk, hvis jeg gerne vil konkurrere i Kina og så ikke byde dem velkommen her også, siger Poul Due Jensen til Finans.

Seniorforsker hos Dansk Institut for Internationale Studier, Luke Patey, forstår godt ræsonnementet, men understreger at der findes masser af eksempler på direktører, der tidligere har været fortalere for den frie handel med Kina for sidenhen kritisere konkurrencevilkårene.

Han forklarer, at Kina har en historie med at byde vestlige selskaber velkommen i landet for så stille og roligt at øge de kinesiske selskabers fordele.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109