23948sdkhjf

Vestas får grønt lys til to kæmpeprojekter

Det tyske energiselskab RWE har taget endelig investeringsbeslutning omring offshore-projekter med en samlet kapacitet på knap 1,6 GW

De to havmølleparker Nordseecluster 1 & 2 skal bygges omkring 50 km ude i den tyske del af Nordsøen. Nordseecluster 1 får en kapacitet på 660 MW og Nordseecluster 2 på 900 MW.

- Vores portefølje omfatter allerede seks havvindmølleparker ud for Tysklands kyster. Nordseecluster tilføjer to mere. Det sender et godt signal for energiomstillingen i Tyskland og for RWE. Med en samlet kapacitet på 1,6 gigawatt vil disse vindmølleparker generere omkring 6,5 terawatt-timer grøn strøm om året. Dette vil især bidrage til dekarboniseringen af ​​industrien på vores hjemmemarked, siger Sven Utermöhlen, CEO for RWE Offshore Wind.

Vindmøllerne til de to havmølleparker skal leveres af Vestas, i form af vindmølleproducentens V236-15.0 MW-mølle hver med en kapacitet på 15 MW.

Nordseecluster 1 kommer til at bestå af 44 møller, og byggeriet begynder næste år. Møllerne skal efter planen være tilsluttet elnettet i begyndelsen af 2027.

I Nordseecluster 2 skal der installeres yderligere 60 Vestas-møller, og de skal være nettilsluttet i begyndelsen af 2029.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.774